Mobiele apparatuur
Bijna elke werknemer heeft een mobiel apparaat. Zoals een tablet of smartphone. Je kunt van alles met een mobiel apparaat: internetten, e-mailen en sms'en, maar ook whatsappen, facebooken en skypen. Hoe beveilig je mobiele apparaten? En hoe zorg je ervoor dat niet iedereen precies weet waar je bent en welke data je rondstuurt?
Hoe beveilig je slimme apparaten (IoT)?
Slimme apparaten maken het leven makkelijk, maar ook kwetsbaarder. Via slimme apparaten kunnen criminelen digitaal bij je inbreken. Je voorkomt dit door de software van je slimme apparaten en van je router regelmatig te updaten. Lees meer tips.
Beveilig je mobiele apparatuur
Je mobiele apparaat staat vol zakelijke en belangrijke informatie. Denk bijvoorbeeld aan de contactgegevens van zakelijke relaties op je tablet, de e-mails van klanten op je smartphone en je administratie op de laptop. Stuk voor stuk informatie waarvan je niet wil dat een cybercrimineel die inziet of kopieert. Door de mobiele apparaten van je bedrijf te beveiligen, kun je voorkomen dat dit gebeurt.
Zorg ervoor dat de mobiele apparaten van jouw onderneming goed beveiligd zijn. Een minimale beveiliging bestaat uit het uitvoeren van de laatst beschikbare software-updates, het veranderen van de standaardinstellingen, zoals die van wachtwoorden en toegangscodes, en het maken van een back-up. Op die manier gaat belangrijke bedrijfsinformatie niet verloren als een apparaat kwijt, defect of gestolen is.
Kies een berichtenapp voor je organisatie
Openbare berichtenapps zoals Whatsapp zorgen voor snelle communicatie en efficiënt delen van informatie. In deze factsheet gaat het NCSC in op de risico’s die het gebruik van berichtenapps met zich meebrengen. Ook staan er tips in hoe je het gebruik kunt inbedden in je interne informatiebeveiligingsbeleid.