Maak je mkb-bedrijf cyberweerbaar

Vind hier cybersecurity-informatie voor kleine en middelgrote bedrijven en organisaties met maximaal 250 medewerkers en hoogstwaarschijnlijk geen intern cybersecurityteam.

Heb je de basis op orde?

Als bedrijf of organisatie wil je digitaal veilig kunnen ondernemen. Je denkt mogelijk dat jouw bedrijf geen doelwit is voor cyberaanvallers omdat 'er weinig te halen valt'. De werkelijkheid is anders helaas. Er is een groei in cyberaanvallen op het mkb. Breng daarom je basisbeveiliging op orde.

 

Starten met cyberveiligheid

Heb je voor je bedrijf nog niet veel oog gehad voor je cyberveiligheid? Besteed dan vandaag 5 minuten tijd in de CyberVeilig Check. Download je eigen actielijst en bouw je cyberweerbaarheid gefaseerd uit.

 

7 maatregelen die je vandaag kunt afronden

Er zijn heel wat maatregelen die je zelf vandaag kunt treffen om je te beschermen tegen cyberaanvallen. We zetten 7 actiepunten voor je op een rij. Welke moet jij nog doen om digitaal veiliger te ondernemen?

Veel mkb-bedrijven zijn onvoldoende cyberweerbaar

Dat blijkt uit een onderzoek van het DTC naar het gebruik van cybersecuritymaatregelen. Mkb'ers geven aan phishing goed te herkennen, maar inloggen in 2 stappen (2FA) voor belangrijke bedrijfsapplicaties is nog geen gemeengoed. Ook op het gebied van macro's, logging en netwerksegmentatie is er nog ruimte voor verbetering. 

Heb jij de cybersubsidie al aangevraagd?

Schakel de hulp in van een IT-dienstverlener en zorg ervoor dat je bedrijf goed voorbereid is. Via Mijn Cyberweerbare Zaak kun je nu tijdelijk tot 50% subsidie ontvangen voor back-ups, antivirussoftware en andere cybermaatregelen. 

Cyber alerts voor ondernemers

Het Digital Trust Center waarschuwt het bedrijfsleven voor ernstige kwetsbaarheden in IT-systemen. Naast algemene dreigingsinformatie over bijvoorbeeld beveiligingslekken in bepaalde bedrijfssoftware, is er soms informatie over een ernstige dreiging bekend die herleidbaar is tot individuele Nederlandse bedrijven. Deze bedrijven moeten dit zo snel mogelijk weten zodat zij actie kunnen ondernemen om de schade te voorkomen of beperken.

Nieuwsberichten

Voor de subsidieregeling Versterking Cyberweerbaarheid 2024 zijn er 5 samenwerkingsverbanden uitgekozen. Lees…
Het wetsvoorstel voor de Cyberbeveiligingswet (Cbw) is beschikbaar en in het wetsvoorstel en memorie van…
De CRA is in werking getreden, die veiligheidseisen verplicht op digitale producten van fabrikanten,…

Is je ICS of OT-security op orde?

Veel bedrijven hebben hun industriële controlesystemen (ICS) of operationele techniek (OT) ook verbonden met het internet. Dat maakt deze systemen kwetsbaar voor cybercriminelen. Neem je genoeg slimme maatregelen? Doe de Security Check Procesautomatisering en ontvang een praktische checklist met effectieve ICS-beveiligingsmaatregelen.

Check je risicoklasse

Wil je weten welke cybersecuritymaatregelen passen bij jouw bedrijf? Ontdek in welke risicoklasse jouw bedrijf zit door 11 vragen te beantwoorden. Ga daarna gericht aan de slag de maatregelen die bij deze risicoklasse passen.

In gesprek met je IT-dienstverlener?

Wil je de afspraken met je IT-dienstverlener updaten? Gebruik dan deze handige praatplaat zodat de belangrijkste onderwerpen aan bod komen.

Leer van andere ondernemers

Een cyberaanval is geen ver-van-mijn-bedshow meer. Steeds meer ondernemers vertellen openhartig over hun ervaringen om andere ondernemers te helpen.

Voedingsmiddelenbedrijf betrapt hackers op heterdaad
Zo kwam Giro555 in actie tegen nepmails
Hoogovenbedrijf slachtoffer van ransomware
Advocatenkantoor slachtoffer van ransomeware
Hackers kraken softwarebedrijf
Op een maandagmorgen is het mis

Ontdek deze handige tools

Wil je weten hoe je ervoor staat met je digitale veiligheid? Gebruik dan één van deze handige tools. Of test je kennis met een leuke quiz.

Natuurlijk maak je een back-up van je bedrijfsgegevens. Maar weet jij of de kwaliteit van je back-up goed genoeg is? Check het binnen 1 minuut via dit Test-tooltje.

 

 

Is automatisch updaten verstandig?

Dat hangt van een aantal dingen af, bijvoorbeeld wat voor software je gebruikt. Doe dit testje en bekijk het advies.

 

 

Test je kennis over

Phishing
Online Fraude
Scoor jij beter dan het gemiddelde (87%)?

Cyberveiligheid van A tot Z

Wil je meer weten over een specifiek onderwerp? Bekijk de lijst met alle onderwerpen van A to Z of zoek op zoekwoord.